info@ro-home-timmerwerk.nl | +31 (0) 6 455 36 143

Interieur

Houtskeletbouw interieur

Hoewel de uitstraling van een houtskeletbouw woning of chalet belangrijk is qua uitstraling, de binnenzijde is niet minder belangrijk omdat daar geleefd word en de meeste tijd wordt doorgebracht.

Wij kunnen u veel bieden en hieronder wat impressies van diverse interieurs zodat u een beeld heeft van de sfeer die een bepaalde keuze geeft.

Voor de begane grond kiest men vaak voor een tegelvloer en voor de woonkamer dan vaak i.c. vloerverwarming. Maar men kan ook gewoon kiezen voor bijv. een houten vloer. Het plafond is bij deze woning van voorzien van houten balken in het zicht en de wanden zijn in hout uitgevoerd waarbij de ramen en kozijnen een andere kleur hebben. De glasroeden hebben een zelfde kleur en zitten tussen de glasplaten

rhtm-interieur01rhtm-interieur-10rhtm-interieur-19

.
Ook deze houtskeletbouw chalet is voorzien van een tegelvloer maar zonder vloerverwarming en is er gebruikt gemaakt van een radiator. Het plafond is hier met hout afgewerkt en uitgevoerd met balken in het zicht.

De wanden zijn bij deze houtskeletbouw woning en chalet ook in hout uitgevoerd maar u kunt ook andere afwerkingsmaterialen kiezen zoals gipsplaten en deze van stucwerk voorzien.

rhtm-interieur-18

rhtm-interieur-17

rhtm-interieur-11

Veel wordt gedacht dat een natte ruimte in een houten huis problemen geeft. Toch is dat niet het geval. Wel dient er, net zoals in een stenen huis, rekening gehouden te worden met het vochtpercentage. Dit kan gedaan worden met afzuiging en/of ventilatie. Ook betegeling speelt een belangrijke rol hoewel dit weer minder is bij een douchecabine.

Deze badkamer in een houtskeletbouw woning in Veulen (NL) heeft een zelfde houtstructuur als de andere ruimtes met de balken in het zicht. Samen met de bruine tegels en het sanitair en sfeerverlichting is het een prachtig geheel. De douche die hier niet op de foto staat is voorzien van een afzuiging zodat de badkamer niet te vochtig wordt.

rhtm-interieur03

Houtstapelbouw Interieur

De wanden bij houtstapelbouw is iets anders dan bij houtskeletbouw. Bij houtstapelbouw in de puurste vorm hebben de wanden binnen en buiten dezelfde uitstraling. De ronde logs die je van buiten ziet, zie je ook aan de binnenzijde. Dit geeft de woning of het chalet zijn kenmerkende sfeer en uitstraling.

Wat kleur betreft heeft u vele mogelijkheden. Zo kunt u de logs een oud karakter meegeven, of een bruine kleur in van licht tot donker of zwart. Ook kunt u bijv. de buitenzijde wel behandelen en de binnenzijde blank laten.

Onderstaande plaatjes van diverse woningen in houtstapelbouw met ronde logs geven u een zeer goed beeld van de mogelijkheden en kleuren. Aangezien plaatjes meer zeggen dan duizend woorden…

rhtm-interieur05

rhtm-interieur04
rhtm-interieur06
rhtm-interieur07

rhtm-interieur08rhtm-interieur09

Voor diverse 3D animaties van diverse interieurstijlen kunt u ook onze video’s bekijken.