info@ro-home-timmerwerk.nl | +31 (0) 6 455 36 143

Houtstapelbouw

HomeHoutbouwHoutstapelbouw

Houtstapelbouw Chalets

Houtstapelbouw Woonhuizen

Wat is houtstapelbouw

Bij houtstapelbouw worden vooraf met de hand bewerkte en gekeepte balken kruislings in elkaar gestapeld. Op de wijze onstaan er door het kruislings stapelen de wanden waarop weer draagbalken en dakdragers gelegd kunnen worden. Na deze fase van het stapelen wordt het dak geisoleerd en dicht gemaakt en kunnen er ramen en deuren geplaats worden.

Het principe van houtstapelbouw is ook bekend onder andere benamingen die gebruikt worden voor houtstapelbouw. Zo is er de engelse aanduiding loghouse of logghouse, maar ook loghuis of loghuizen worden gebruikt. Hierna zullen dit type houten woningen en chalets aanduiden met de engelse benaming.

De houtstapelbouw huizen en chalets worden door ons alleen geleverd met handmatig bewerkte stammen(handcrafted). Dat betekent dat de logs handmatig geschild worden waardoor er een robuuste en natuurlijke uitstraling ontstaat.

Er is de mogelijkheid om het loghouse of logchalet als bouwpakket te leveren zodat u, indien u de de technische kennis en vakmanschap heeft, het zelf op kunt bouwen.  Maar ook kunnen wij zelf de gehele opbouw verzorgen zodat u verzekert bent van een topkwaliteit loghouse.

Het leven in een loghouse is goed voor zowel de gezondheid, veiligheid en duurzaamheid. Vanwege de vochtregulerende werking van de logs ontstaat er een aangenaam binnenklimaat dat een positief effect heeft op de gezondheid. De veiligheid bij brand in een loghouse is veel groter dan men doorgaans denkt. Bij een brand zullen de zware balken gaan verkolen en voorkomen juist hierdoor instorting. Ook is een loghouse doorgaans aardbevingsbestendig. Duurzaamheid speelt ook een belangrijke rol. Zo is er voor het bouwen van loghouses veel minder energie nodig is dan voor een vergelijkbaar huis in steen. De keuze voor loghouses is een goede keuze. Als u kiest voor een loghouses of chalet dan kiest u iets waarmee u zich onderscheidt van anderen. En u kunt het zo gek niet bedenken qua vormgeving maar met loghouses is ook qua ontwerp zeer veel mogelijk.

Graag nodigen wij u uit om deze website eens rustig door te nemen als u op zoekt bent naar een leverancier voor houtskeletbouw of houtstapelbouw. Uiteraard kunt u ook via onze contactpagine met ons in contact komen

lees meer