info@ro-home-timmerwerk.nl | +31 (0) 6 455 36 143

Houten huis bouwen

HomeHouten Huis BouwenHouten huis bouwen

Bij Ro-home Timmerwerk bent u op het juiste adres voor het (laten) bouwen van een houten huis in houtskeletbouw of houtstapelbouw. Ons specialisme is het bouwen van houten huizen. U kunt bij ons terecht voor zowel houtskeletbouw als houtstapelbouw. Beide bouwmethodes met de daarbij behorende variaties kunnen wij voor u realiseren.

Het (laten) bouwen van een houten huis of chalet is een flinke uitdaging. In dit complexe maar uitdagende  traject kunnen wij u van begin tot eind begeleiden en is bij ons in goede en ervaren handen. Bij de eerste stappen zoals het ontwerp of de vergunningsaanvraag tot en met de oplevering kunnen wij u begeleiden of het gehele traject van begin tot eind voor u regelen. Op deze wijze heeft u het voordeel dat er een vast aanspreekpunt is met korte lijnen in de communicatie.

Wie kiest voor een houten woning in houtstapelbouw of houtskeletbouw) zal dat veelal weloverwogen doen. Er kunnen meerdere redenen de doorslag geven zoals bijv duurzaamheid en uitstraling. Ook spelen de kosten voor een houten huis natuurlijk ook mee. Toch zijn de factoren uitstraling en duurzaamheid ook een wezenlijk onderdeel om te kiezen voor een huis van hout. Een bijkomend voordeel van een houten huis of houten chalet is het feit dat het goed is voor de gezondheid.

Het hout dat wij gebruiken voor onze houten woningen en houten chalets is FSC-hout. Hiermee kiest u niet alleen voor goedgekeurd hout maar ook voor duurzaamheid. Deze duurzaamheid komt ook terug in de veel lagere energiebehoefte voor het bouwen van een houten huis of houten chalet t.o.v. een zelfde huis in steen. Ofwel, de keuze voor een houten huis of houten chalet is een verantwoorde keuze. Wij helpen u graag op weg want behalve het bouwen van houten huizen kunt u  bij ons ook terecht voor energiezuinige installaties in de woning. Ook op dat vlak hebben wij de kennis van morgen al in huis.

Een aantal belangrijke punten bij houtstapelbouw en houtskeletbouw:

  • Wij houden rekenening met uw budget waarbij wij de kwaliteit zeker niet uit het oog verliezen.
  • Houtskeletbouw is gemiddeld 5%-10% goedkoper dan de traditionele bouw in steen.
  • Standaard worden onze woningen voorzien van 15cm isolatie en en HR++ glas.
  • Op onze pagina “duurzaam bouwen” kunt u zien wat er allemaal mogelijk is met houtbouw i.c.m. duurzaamheid en duurzaam bouwen.
  • Omdat houtskeletbouw in de fabriek wordt voorbereid kunnen wij een strakke planning en korte uitvoeringstermijnen handhaven.