info@ro-home-timmerwerk.nl | +31 (0) 6 455 36 143

25. Is vloerverwarming mogelijk?

HomeFAQ25. Is vloerverwarming mogelijk?

Hoewel vloerverwarming jaren gezien werd als een bijverwarming bij een stenen vloer is er de laatste jaren een toenemende belangstelling voor vloerverwarming. Zeker bij goed geisoleerde woningen en chalets zorgt een vloerverwarming met LTV (lage temperatuur verwarming) voor een behaaglijk binnenklimaat en besparing op de energiekosten.

Een belangrijke reden om te kiezen voor vloerverwarming is de gelijkmatige verwarming van de woonruimte en vanwege de stralingswarmte die zorgt voor een hoog behaaglijkheidsnivo bij een lagere temperatuur ten opzichte van de conventionele verwarming. Een ander voordeel is dat vloerverwarming niet zichtbaar is wat bij radiatoren natuurlijk wel het geval is. ook de lucht- en stofverplaatsing zijn bij vloerverwarming veel minder dan bij het gebruik van radiatoren waardoor het gebruik van vloerverwarming dus gezonder en hygiënischer is dan andere systemen

Bij vloerverwarming bestaat er ook de mogelijkheid om het proces om te keren. In plaats van bepaalde ruimtes te verwarmen kan men de ruimtes dan koelen. Dit gebeurt dan met behulp van gekoeld water uit bijvoorbeeld een koelmachine, een warmtepomp, of met water uit de diepere ondergrond.

Ook bij houtskeletbouwwoningen zijn er goede mogelijkheden om te werken met zowel houten vloeren als stenen vloeren icm vloerverwarming. Graag geven wij u advies op maat met betrekking tot de juiste keuze hierin.